College athlete

Ako si talentovan sportista koji razmišlja o odlasku na školovanje u Ameriku, sigurno se pitaš da li ili zašto ti je potreban College Athlete program. Iz našeg iskustva, primarni razlog zbog kojeg bi sportisti trebalo da budu deo College Athlete programa je podrška u procesu izbora srednje škole ili univerziteta i obezbeđivnju stipendije, koja se dobija na osnovu akademsko-sportskih kvaliteta. 

Srednje škole i koledži u Americi se razlikuju po kulturi, sportskim i akademskim programima. Važno nam je da te dobro upoznamo i razumemo tvoje sfere interesovanja. Želimo da targetiramo škole u čijim okolnostima bi imao/la priliku da budeš najbolja verzija sebe i izvučes maksimum iz iskustva školovanja u Americi.

Usluge College Athlete obuhvataju:

Kreiranje profila na platformi za regrutaciju

Zbog nemogućnosti da gledaju utakmice internacionalih sportista, koledž treneri se oslanjaju na video materijal koji često sam po sebi nije dovoljan ako nije visokog kvaliteta i propraćen informacijama vezanim za fizičke predispozicije i akademske uspehe sportista. Kako bismo celokupni proces regrutacije koledžima učinili lakšim i bržim, kreirali smo platformu koja nudi profile sa svim neophodnima informacijama o igračima koje zastupamo.

Kreiranje highlight videa

Highlight video je snimak tvojih najboljih poteza koji bi trebalo da dočara treneru o kakvom igraču je reč i da li poseduješ kvalitet neophodan da bi te regrutovali. Zbog nemogućnosti da gledaju tvoje utakmice, koledž treneri se oslanjaju na highlight video kod regrutovanja internacionalnih sportista.

Pripremanje za polaganje testova engleskog jezika

U saradnji sa renomiranom školom engleskog jezika Merryland koja je specijalizovana za polaganje stručnih testova (TOEFL, Duolingo, SAT i ACT), organizujemo ti polaganje inicijalnog testa i pohađanje časova pripreme u dogovoru sa školom.

Kontaktiranje srednjih škola i koledža na osnovu postavljenih kriterijuma

Naš glavni zadatak je da ti pronađemo odgovarajuću srednju školu ili koledž i savetujemo prilikom odabira, kao i da zainteresujemo trenera da izabere baš tebe. Mreža srednjih škola, koledža i trenera sa kojima sarađujemo nam omogućava pristup informacijama o njihovim planovima za regrutaciju. Iz tog razloga, brzo dolazimo do stipendijske ponude čija visina umnogome zavisi od akademskih i sportskih kvaliteta sportista koje zastupamo.

Detaljnu analizu škola i savetovanje prilikom apliciranja i odabira srednje škole ili koledža

U okviru naših savetodavnih usluga pri upisu srednje škole ili koledža (admission counseling), jedna od usluga je i komparativna analiza srednjih škola, odnosno koledža. Cilj analize je da tvojoj porodici i tebi olakša proces odlučivanja. Informacije poput: akademskih uslova za upis, ponuđenih smerova, stope diplomiranja, vannastavnih aktivnosti, odnosa broja studenta na jednog profesora, bezbednosti na kampusu i sl. od krucialnog su značaja pri odabiru škole.

Zastupanje u procesu pregovoranja stipendije

Pregovaranje sportske stipendije je veoma slično pregovorima bilo koje druge vrste poslovnog ugovora.  Kako samo roditelj ili startelj može da pregovara stipendiju u tvoje ime, naša uloga je da vas pripremimo za pregovore i prisustvujemo istim u savetodavnoj ulozi.

Pripremu dokumentacije za apliciranje za srednje škole ili koledže i za dobijanje studentske vize 

Vodimo kompletan proces apliciranja za srednje škole ili koledže i američku vizu. Na samom početku saradnje ti predstavljamo vremenski okvir kako bi svi dokumenti bili prikupljeni i predati na vreme.

PHX Take off

Pred odlazak u Ameriku, kao početak našeg mentorskog programa, organizujemo PHX Take off seminar koji za cilj ima da te pripremi za život i izazove studiranja u Americi. Teme o kojima ćemo te edukovati su:

Upoznavanje i razumevanje američke kulture

Čuveno američko pitanje „How are you?“ nije toliko pitanje koliko je usputni pozdrav. Svaka kultura je specifična i često nerazumevanje kulture može biti kamen spoticanja u procesu prilagođavanja novom okruženju.

Razumevanje pravnog sistema SAD

I najmanji problem sa zakonom u Americi može dovesti do oduzimanja sportske stipendije i deportacije. Sami zakoni se ne razlikuju mnogo od zakona u Evropi, međutim posledice prekršaja mogu biti znatno drugačije.

Građenje odnosa sa trenerima, profesorima i saigracima

U Americi vlada zlatno pravilo – „dobar/a si“ koliko su ti dobri odnosi sa ljudima kojima si okružen/a. Primera radi, akademski izazovi i kako ćeš se nositi sa njima umnogome zavise od odnosa, kako sa profesorom, tako i sa kolegama studentima, koji uz ispravan pristup mogu biti tvoja najveća podrška i pomoć.

Resursi na američkim univerzitetima i u srednjim školama dostupni internacionalnim studentima

Resursi američkih univerziteta i srednjih škola internacionalnim studentima mogu da uštede mnogo vremena i energije u procesu prilagođavanja. Znati na koja vrata pokucati sa kojim pitanjem, bilo da su akademske prirode ili vezana za društveni život na kampusu, može ti biti velika olakšica i prednost.

Šta donosi iskustvo školovanja u SAD i kako ga iskoristiti

Želimo da imaš priliku da porazgovaraš sa PHX-om, odnosno jednim od studenata-sportista na nekom od americkih koledža. U opuštenoj atmosferi kroz razgovor ćeš imati mogućnost da čuješ sve iz prve ruke, postaviš sva pitanja koja imaš i saznaš sve što te zanima.

Edukacija roditelja o njihovoj ulozi

U okviru našeg programa mentorstva je uključen i sadržaj za roditelje. Želimo i njih da pripremimo za faze kroz koje ćeš proći tokom prilagođavanja i života u Americi, kako bi mogli da ti pruže adekvatnu podršku i razumevanje. Imaće priliku, između ostalog, da razgovaraju sa roditeljima bivših i sadašnjih stipendista u Americi, kako bi se adekvatno pripremili za ovo iskustvo.

Ako želiš da saznaš više o College Athlete programu zakaži besplatne konsultacije.